і цього разу вирішив засікти скільки часу піде на все про все....
Отже: сканування + післясканова обробка = 17 людиногодин...
Левова частка із котрих, це саме сканування...
Найбільш трудомісткий процес...
І це при тому, що, наразі, я сканую в основному журнали, котрі можна добре вирівняти і вони повністю вміщаються на flatbed сканер... а він у мене, м'яко кажучи, не швидкий, та ще й із CIS сенсором... тобто, якщо частина сторінки із текстом, чи зображенням не щільно прилягає до скла (скажімо розворот книги), то в результаті отримується мутна і нечитабельна розмазня...
Для пришвидшення процесу сканування та покращення якості отриманих сканів, планую придбати спеціалізований "книжковий" сканер формату А4 (хотілось би А3, але він втричі дорожчий )...
Plustek Opticbook 4800
https://plustek.com/eu/products/book-sc ... /index.php
основні технічні характеристики:
Image Sensor - CCD
Optical Resolution - 1200 dpi
Book Edge - 2mm
Scanning Speed - 3.6 sec (Color/ Grayscale/ B&W mode, 300dpi, A4)
Scanning Area (W x L) - 216 x 297 mm (8.5" x 11.69", A4/ Letter Size)
Daily Duty Scan ( Sheets ) - 2,500
Величезною перевагою тут є тип сенсора CCD, швидкість сканування, та ширина переднього краю сканера всього лиш 2мм., що є дуже важливим, скажімо, для книжок із клеєним корінцем, котрі практично неможливо повністю розгорнути, не пошкодивши саму книгу.
промо відео під спойлером:
► Показати
на Amazon така цяцька коштує 900-1000 CAD.
Це дозволить в рази пришвидшити процес (нагадаю: швидкість сканування - 3.6 sec), та вирішить певні проблемні питання сканування старих книжок (CCD сенсор).
Отже, якщо хтось вважає, що оцифрування культурної спадщини українців діаспори є правильним рішенням... і що я роблю потрібну справу... можете долучитись до придбання сканера.