Традіції.День Святого Миколая
Додано: 12 грудня 2014, 11:45
Печемо «миколайчиків»
Ви уже налаштовували дітей: якщо будуть слухняними, то Святий Миколай залишить їм під подушкою омріяну іграшку чи книжку? Пройдуть за сьогоднішнім ще два дні, настане ранок — і, розплющивши очі, ваші син чи донька відразу схопляться шукати подарунок. І малюк знайде, що хотів. Проте свято може тривати, якщо ви приготуєте дитині солодкий сюрприз — здобного «миколайчика»: дідуся–чарівника чи ялинку.
http://www.umoloda.kiev.ua/regions/0/237/0/54792/
Рецепт традиційних «миколайчиків»
від авторки кулінарних бестселерів Дарії Цвек
Інгредієнти
Тісто:
600 г. борошна
150 г. маргарину
200 г. цукру
2 яйця + 2 жовтки
150 г. рідкого меду
по 0,5 чайної ложки меленої кориці та гвоздики
1 чайна ложка соди
2 столові ложки сметани
Для глазурі:
1 склянка цукрової пудри
1 білок
0,5 чайної ложки лимонного соку
До просіяного борошна всипати соду і додати натертий на крупній тертці маргарин, посікти все разом. Додати яйця, жовтки, сметану, цукор, спеції і мед, замісити тісто і залишити в холодильнику на ніч. З охолодженого тіста розкачати паляниці завтовшки 0,5 см, прикласти форми з картону і вирізати «миколайчиків», або ж зробити їх за допомогою відповідних дерев'яних форм.
Викласти пряники на змащене і притрушене борошном деко. Випікати при 180 градусах до золотистого кольору. Готові «миколайчики» охолодити і покрити глазур'ю. Для приготування глазурі збити білок на круту піну, поступово всипаючи цукор-пудру і додаючи лимонний сік.
Перед випіканням поверхню медяників можна змастити збитим яйцем.
Текст та світлини Ольги Правденко (kolo.poltava.ua), Алли Маркар'ян
Рецепт smakota.org.ua
http://rukotvory.com.ua/info/poltavski- ... a-majstra/
Ви уже налаштовували дітей: якщо будуть слухняними, то Святий Миколай залишить їм під подушкою омріяну іграшку чи книжку? Пройдуть за сьогоднішнім ще два дні, настане ранок — і, розплющивши очі, ваші син чи донька відразу схопляться шукати подарунок. І малюк знайде, що хотів. Проте свято може тривати, якщо ви приготуєте дитині солодкий сюрприз — здобного «миколайчика»: дідуся–чарівника чи ялинку.
http://www.umoloda.kiev.ua/regions/0/237/0/54792/
Рецепт традиційних «миколайчиків»
від авторки кулінарних бестселерів Дарії Цвек
Інгредієнти
Тісто:
600 г. борошна
150 г. маргарину
200 г. цукру
2 яйця + 2 жовтки
150 г. рідкого меду
по 0,5 чайної ложки меленої кориці та гвоздики
1 чайна ложка соди
2 столові ложки сметани
Для глазурі:
1 склянка цукрової пудри
1 білок
0,5 чайної ложки лимонного соку
До просіяного борошна всипати соду і додати натертий на крупній тертці маргарин, посікти все разом. Додати яйця, жовтки, сметану, цукор, спеції і мед, замісити тісто і залишити в холодильнику на ніч. З охолодженого тіста розкачати паляниці завтовшки 0,5 см, прикласти форми з картону і вирізати «миколайчиків», або ж зробити їх за допомогою відповідних дерев'яних форм.
Викласти пряники на змащене і притрушене борошном деко. Випікати при 180 градусах до золотистого кольору. Готові «миколайчики» охолодити і покрити глазур'ю. Для приготування глазурі збити білок на круту піну, поступово всипаючи цукор-пудру і додаючи лимонний сік.
Перед випіканням поверхню медяників можна змастити збитим яйцем.
Текст та світлини Ольги Правденко (kolo.poltava.ua), Алли Маркар'ян
Рецепт smakota.org.ua
http://rukotvory.com.ua/info/poltavski- ... a-majstra/