на 19 грудня печемо "миколайчики"

тут можна обговорювати будь яку тему :)

Модератор: smisha

Відповісти
alysa
Повідомлень: 1435
З нами з: 22 вересня 2014, 18:40
Дякував (ла): 75 разів
Подякували: 186 разів

на 19 грудня печемо "миколайчики"

Повідомлення alysa »

Нагадую:на 19 печемо "миколайчиків"
На заході України прийнято було випікати особливе печиво "миколайчики" і класти його малятам під подушки. Вважалося, що Миколай випікає для діток зірочки, які в його мішку стають схожими на нього і приносять вдачу.
Перевірений рецепт "Миколайчиків " від Дарії Цвєк, авторки відомих кулінарних книг :
Увага:тісто має вистоятися в холодильнику!Мінімум 1-2 години,краще ніч
Для тіста:
борошно — 600 г;
маргарин — 150 г;
цукор — 200 г;
яйця — 2 шт.;
яєчні жовтки — 2 шт.;
рідкий мед — 150 г;
мелена кориця — 0,5 чайної ложки;
гвоздика — 0,5 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
сметана — 2 столові ложки.
Для глазурі:
цукрова пудра — 1 склянка;
яєчний білок — 1 шт.;
лимонний сік — 0,5 чайної ложки.
Просіваємо борошно, додаємо туди соду і натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків.
Деко змастимо олією . Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.
15-20 хвилин при T= 350F
Тим часом приготуємо глазур: гарненько зіб'ємо білок, поступово всипаючи до утвореної піни цукрову пудру та додаючи лимонний сік.
Як тільки миколайчики спечуться і трохи охолонуть, покриємо їх глазур'ю.
DSC_0017.JPG
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”