Котлети фаршировані зі щуки

В цьому форумі ми ділимося, обговорюємо і придумуємо нові рецепти і все що стосується кулінарії та кухні.
Відповісти
Nikos
Повідомлень: 18
З нами з: 20 лютого 2017, 01:40
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Котлети фаршировані зі щуки

Повідомлення Nikos »

Поділився Івано-Франківський гурман. Сподіваюсь, згодиться... Тим більше, що описано смачно.

Котлети фаршировані зі щуки.
Оскільки всі викладають власні ексклюзиви, то підтримаю і я. Вчора нарід допитувався про перепис фаршированих котлет зі щуки. Давно крутиться ідея надрукувати збірку "Воєнні українські страви".
Справа у тому, що прабабці Маринці та бабі Юлі припало готувати на весіллях та інших празникуваннях після Першої світової і аж до після Другої світової. Навіть у найскрутніші часи люди одружуються і народжуються. А ці події потребують гОщення.
Часто у важкі часи людей виручає те, що є під руками. А під руками на щедрому Опіллі завжди щось було. Найбільше виручала риба. Прошу не дивуватися, але, якщо вірити переписам від прабабці, то у Дністрі плИвали осетрові. І, якщо судити з переписів "беремо коропа, карася чи осетра", то нічим особливим цю рибу місцеві не наділяли.
А от про щуку іноді проскакує "ліпше щуку". Тому ідемо вибирати щуку. Звісно, що спіймати свіжу мають можливість не всі. Я щуку, якщо купую, то у "Метро". Там вона надійно якісна. М'ясо пружне, не
розлазиться.
Якщо риба за 3 кеге то її бажано розробити на два філе, а потім старанно промацавши, де є востаки, вирізати дві доріжки з кістками вздовж філе. Якщо риба молодша, то достатньо буде змолоти.
Млинкувати щуку бажано при великих дірках і лише раз. Якщо 2 рази то змінюється структура котлет. Вони більше схожі на пиріжки.
Будемо відштовхуватися, що у нас є 2 кг філейованої щуки. Додаємо склянку семоли(манки), або борошна. Збиваємо 4 яйця, солимо, перчимо добавляємо склянку води. І все старанно перемішуємо до однорідної маси, яка має лише починати тремтіти. Якщо додаєте борошна, то можна дати трішки соди.
Якщо ви змололи лише раз, то структура волокна риби збережеться. Якщо два рази, чи 3, то від риби залишиться лише запах. Але то не смертельно. Є і плюси триразового млинкування - востаків там вже точно не буде. Зрештою після разового млинкування їх теж не має. Якщо рибка молода. А от старша і більша, то варто пожертвувати тими волокнами. Особливо, якщо не маєте досвіду як вирізати на філе щуки доріжки з востаками.
Накриваємо готовий фарш і тушкуємо білі гриби. Можуть підійти і печериці. Але ж білі то є білі! Спершу на денко висипаємо дрібно покришину цибульку, коли вона зазолотиться, то додаємо дрібно покрищені гриби. Майже у кінці даємо зо дві ложки квасних вершків. Сіль, перець - до смаку.
Нарізаємо дрібними квадратиками сир з благородною пліснявою. Ніб'єскою, як писала прабабця.
Робимо з фаршу паляничку. додаємо туди чайну ложку грибів і 6-8 кубиків сиру. Защипуємо і формуємо котлету, як на бургер. Не обкачуючи у паніруванні, смажимо до рум'яна. Риба готується швидше. Читали ви це значно довше.
Буду радий, якщо комусь стане у пригоді.
Най вам смакує!
Олег Ущенко
Аватар користувача
Alex Diamantopulo
Administrator
Administrator
Повідомлень: 1366
З нами з: 13 березня 2014, 00:20
Звідки: Івано-Франківськ / Montreal, QC
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 10 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Alex Diamantopulo »

Було б круто ще додати фото :)
Дякую за гарний рецепт!
Обов'язково створимо окремий форум коли в Загальному форумі назбирається хоча б кілька тем про кулінарію.
---
Відповісти

Повернутись до “Кулінарні Забави”