Харчо (не суп)

В цьому форумі ми ділимося, обговорюємо і придумуємо нові рецепти і все що стосується кулінарії та кухні.
Відповісти
Nikos
Повідомлень: 19
З нами з: 20 лютого 2017, 01:40
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Харчо (не суп)

Повідомлення Nikos »

Яловичина, нарізана кубиками, обсмажується до рум’яного з цибулею, додається томатна паста, заливається водою. Підсолюється і тушиться до готовності. 3 склянки горіхів змолоти на м’ясорубці, залити окропом, щоб набухли. За 5 хвилин до вкидання горіхів додати до них манки або кукурудзяного борошна, аджики (або оджахурі), часнику. Все разом кип’ятити 5 хвилин, додати петрушку і кріп. 1,5кг яловичини на 3-3,5л готового продукту.
ОДЖАХУРІ
Перець стручковий гіркий 62,4%
Томатна паста 5,7%
Сіль 15,0%
Часник 10,2%
Коріандр мелений 3,5%
Кріп 0,8%
Оцет 6% 1,6%
Пажитник (Уцхо-сунелі) 0,8%
Подається гарячим, запивається холодним сухим вином, їсться за допомогою хліба.
Прим.: аджика і Оджахурі - дуже концентрований набір спецій, колись вироблявся братами-грузинами та продавався в нас у 250-грамових баночках. Рецептура Оджахурі списана з такої раритетної баночки))).
Відповісти

Повернутись до “Кулінарні Забави”